Zimovanje ili novogodišnja noć u prirodi?

Dragi naši, svi vi koji pitate za novogodišnji smještaj u kućici za odmor u dolini Kupe! Hvala vam svima na strpljenju. Naime Nova Godina je najtraženiji dan u godini za iznajmljivanje kuće u Gorskom kotaru, a upita za najam stiže nebrojeno. Ponekad uzme puno vremena i truda slati vam ponude za zimski smještaj pa se dogodi da nekoga i preskočim. Oaza mira se nalazi na pomalo neuobičajenom mjestu. Zato nastojim na sve upite odgovoriti dovoljno precizno da izbjegnemo neugodna iznenađenja za vas koji po prvi puta dolazite, ali i za mene, vašu domaćicu koja želi da provedete vaše zimovanje onako kako ste zamišljali. Zato vas molim da mi oprostite ako ste me bezuspješno kontaktirali u vezi novogodišnjeg najma kuće za odmor ili ste odgovor greškom možda dobili i nekoliko puta.

Bilo da vas zanima zimski obiteljski odmor u Gorskom kotaru, ili želite samo da vaša novogodišnja noć ima za kulisu snježni Gorski kotar, na ovom mjestu želim vas upoznati sa svim detaljima koje morate uzeti u obzir ako želite da vaše odredište bude dolina Kupe i zaselak Doluš!

Prva informacija koju morate znati kada počnete planirati vaš zimski odmor u našoj Oazi je da zadnjih 1600 metara do kućice vodi loš makadamski put. Obična cestovna vozila bez problema prolaze onuda. Međutim ako vaš automobil ima iznimno nisko podvozje bilo bi mi žao da Vam ovaj loš dio puta bude jedno neugodno iznenađenje. Zimi, u slučaju većih količina leda (kada se zaledi jedan kritični dio, oko 50 – 70 metara zavojite uzbrdice) ova cesta povremeno može biti neprohodna za obične automobile. To se dogodi samo ponekad, ima zima kada nesmetano prolazimo čitavo vrijeme. Ali, bilo je i godina kada je put i po više tjedana bio razoren bujicama, zaleđen, neprohodan ili teško prohodan za obična cestovna vozila. S time morate računati kad planirate dolazak u Doluš zimi. Ralica redovito čisti snijeg i makadamskim dijelom puta, ali kada se cesta zaledi, onda je čišćenje ralicom beskorisno i moramo taj zadnji dio puta pješačiti. Obično su moji gosti željni igre na snijegu, ljubitelji aktivnog odmora, avanturisti, planinari… Zato im takva situacija predstavlja zabavan dio njihove zimske avanture i upravo ono što su i planirali za svoj boravak u prirodi. Od završetka asfalta i parkirališta u zaselku Kupa pa do kućice ima oko 20 – 30 minuta laganog hoda, uglavnom kroz šumu, dijelom uzbrdo i dijelom lagano nizbrdo.

Vi ćete najbolje ocijeniti kakve su vaše želje za vaš zimski odmor na snijegu i prema tome odlučiti. Kod planiranja svakako imajte na umu da su sve četiri dobre zimske gume na vašem vozilu jednostavno neophodne! Ovo vrijedi bez obzira odlučite li se za Oazu mira i naselje Doluš ili za bilo koje drugo goransko odredište!

Morate znati da je zaselak Doluš malen i zabačen. Ovdje nema apsolutno ničega osim prekrasne prirode, žuborenja rijeke, mira i dvoje stalnih stanovnika s njihovim domaćim životinjama. Najbliže veće mjesto je Brod na Kupi (desetak minuta od vašeg smještaja), a za kompletnu opskrbu najvjerojatnije ćete se zaputiti 25 minuta autom do Delnica. Kućica je udobna i dobro opremljena, pa ako ste upravo ovako zamišljali vaš smještaj i predah u prirodi – sigurna sam da će vam biti lijepo baš kao i meni. Unutrašnjost kućice je zona bez pušenja, prilagođena za obiteljski odmor i boravak izletnika. Iznajmljivanje za proslave je samo izniman slučaj! Prirodni mir i šumske stanovnike kao i naše drage susjede nikada ne uznemiravamo petardama niti bilo kakvom drugom neprirodnom bukom. Prije nego što se odlučite vašu proslavu organizirati u Dolušu, svakako provjerite kućni red kojega možete proučiti ili preuzeti OVDJE i javite mi se da dogovorimo detalje.

Više podataka o smještaju potražite na ovom LINKU. A OVDJE možete vidjeti i plan prostorija s rasporedom postelja.

Cijene najma kuće za odmor te dostupni termini nalaze se na ovom LINKU. Cijena naravno obuhvaća korištenje čitavog inventara (posuđa, pribora za jelo, svih aparata i uređaja…), korištenje okućnice i dvorišta također sa svim inventarom (zidani roštilj, stol, klupe..), osiguranje gostiju i njihovih stvari, troškove režija i drva za ogrjev, boravišnu pristojbu, troškove čišćenja, posteljinu, ručnike i osnovne higijenske potrepštine. Manja količina pitke flaširane vode dočekati će vas kad nam dođete. Kasnije gosti pitku vodu obično nabavljaju sami. Na šumskom izvoru koji pripada našim susjedima (70-ak metara od smještaja) moguće je uz dogovor s vlasnicima natočiti prirodnu pitku vodu koja se koristi za pripremu jela i kuhanje. Voda u slavinama u kućici prikladna je za korištenje u kupaonici, za perilicu posuđa te za sve ostale potrebe.

Eto ovo je najvažnije što trebate znati kod donošenja odluke o vašem zimskom odmoru u oazi zaselka Doluš. Budite slobodni, bez obaveze i dalje pitati sve što Vas bude zanimalo ili zatražiti ponudu! Hvala vam svima na vašem velikom interesu, veselim se našim budućim susretima!