• OBITELJSKI ODMOR

Kuća za odmor Oaza mira potpuno je opremljena drvena kućica izgrađena 2008. godine. Šuma i stijene koje ju zaklanjaju, rijeka Kupa koja huči, zadivljujuća priroda s obiljem vode i pogled na kanjon rijeke čine ovo mjesto mirnim utočištem za vrijeme ljetne vrućine, ali i u svako drugo godišnje doba. Gorski kotar i negove svježe noći, sa svim prednostima koje pruža blagotvorna goranska klima na samo 60-ak kilometara od obale Jadranskog mora - odmor ovdje učinit će potpunim. Došavši u Doluš učinili ste nešto dobro za sebe. A dobro je i za Doluš, jer vi nam svojim boravkom vraćate barem na kratko, nekadašnju živost u ovaj napušteni kraj.

Iako možda već navikli na turizam u današnjem potrošačkom, konfekcijskom i brzinskom smislu, još uvijek svi znamo da bez putovanja nema učenja, a bez učenja nema putovanja. Nije bitno putovati daleko, u velike povijesne metropole i egzotične predjele da bi čovjek doživio putovanje. Putovanja su tu oko nas. Koji put je dovoljno otići u Gorski kotar, u nedjeljno popodne ili za vikend, sresti rijeku Kupu, to je već putovanje u drugome smjeru, ako želimo u prošlost ili ako želimo u dubinu. Ili u dubinu sebe. Putovanje u neku sporost, u jedan potpuno drugačiji ritam života i neke prastare priče. Zato se i sama ovdje uporno vraćam, zato je i nastala Kućica.

U užurbanoj svakodnevici jedva da još uvjek i znamo što je odmor. Tek kad jednom dođete u Doluš, shvatit ćete što znače ova slova, možda i poželjeti vratiti se opet, u naše gotovo napušteno mjestašce - Doluš. Možda se nekad u budućnosti i u taj zaselak vrate život, djeca, glasovi, vrtovi, psi i kuće...

Pa eto, dobro došli na stranice kojima Vam želim predstaviti mjestašce Doluš.

Srdačan pozdrav, sign

sign sign

Putovanje se najbolje mjeri u prijateljima, a ne u miljama

A journey is best measured in friends, rather than miles - Tim Cahill

android-icon-192x192Kuća za odmor Oaza mira
Vlasnik: Janka Indir
Adresa: Doluš 1b 51312 Brod Moravice-Doluš
Tel: +385 97 654 1123
E-mail: jankakc@gmail.com