Kuća za odmor Oaza mira – česta pitanja

Prilikom donošenja odluke o putovanju u Gorski kotar možda ćete zatrebati više informacija. Želite li vaš boravak u kući za odmor obogatiti dodatnim sportskim i rekreativnim sadržajima slobodno se javite za savjet ili organizacijsku pomoć. Sva pitanja, kao i ona o cijenama i dostupnosti kuće za odmor šaljite putem rezervacijskog obrasca, javite se e-mailom ili na broj +385 97 654 11 23. Pitajte sve što vas zanima.

U nastavku možete pronaći odgovore na najčešće postavljana pitanja:

 • Koliko ljudi može boraviti u kućici?
  Janka Indir24-02-2015

  Kuća za odmor može primiti najviše osmero gostiju.

  Ipak kod odlučivanja imajte na umu da je boravak šest odraslih osoba u ovom prostoru već na granici udobnosti. Kućica je gradnjom prilagođena za obiteljski odmor i manje grupe gostiju. Za proslave i veća druženja ovo je definitivno neodgovarajuć prostor.

  Kuća za odmor registrirana je s četiri osnovna te četiri pomoćna ležaja. Raspored postelja možete vidjeti na planu prostorija. U dvije spavaće sobe nalaze se po dva jednostruka kreveta. U većoj sobi je i razvučeni kauč koji koristimo kao bračnu postelju. U dnevnoj sobi u prizemlju također je kauč koji se po potrebi može raširiti u dvostruki ležaj.

 • Može li se jesti na otvorenom, ima li roštilj?
  Janka Indir24-02-2015

  Naravno! Na terasi ispred kuće nalazi se stol s klupama. Mali obiteljski roštilj odlično služi svrsi i stoji na raspolaganju gostima.

   

 • Ima li u kući pitke vode?
  Janka Indir24-02-2015

  Voda u kućici nije pogodna za piće. Može se koristiti za kupanje, pranje rublja i suđa u perilici na 65 stupnjeva. Pitka flaširana voda za prve dane vašeg boravka dočekati će vas u kućici. Kasnije ćete se morati opskrbiti flaširanom vodom iz trgovine ili posegnuti za vodom iz šumskog potoka koja je također pitka (no poželjno ju je prokuhati).

 • Gdje možemo obaviti kupnju?
  Janka Indir09-03-2015

  U Brodu na Kupi osim nezaobilazne pekare postoji dućan s osnovnim kućanskim potrepštinama. Slično je i u obližnjem slovenskom naselju Fara. Ipak, za potpunu opskrbu najjednostavnije je kupnju obaviti prilikom dolaska, u nekom od trgovačkih centara u Delnicama.

 • Kakva je pokrivenost mobilnim signalom?
  Janka Indir24-02-2015

  Područje je dobro pokriveno signalom slovenskih moblinih operatera. Stoga je svakako preporučljivo postavke mobilnih uređaja prebaciti na ručno biranje mreže kako bi se spriječili neželjeni troškovi rominga. Signal hrvatskih operatera znatno je slabiji, no uz malo strpljenja na mjestima s jačim signalom moguća je komunikacija sms-om kao i uspostava poziva.

 • Gdje nabaviti ribolovnu dozvolu?
  Janka Indir24-02-2015

  Ribolovne dozvole možete kupiti u kafiću u Brodu na Kupi.

 • Postoji li mogućnost posudbe ribolovnog pribora?
  Janka Indir24-02-2015

  Nažalost svu opremu za ribolov morate ponijeti sa sobom. Najbliži dućani s ribičkim priborom nalaze se u Delnicama i Kočevju.

 • Je li dozvoljeno pušenje u objektu?
  Janka Indir09-03-2015

  Ne!

  Ovaj objekt je smoke - free

 • Što trebam znati ako dolazim s kućnim ljubimcem?
  Janka Indir09-03-2015

  Gosti kuće za odmor odgovorni su za svoje ljubimce cijelo vrijeme boravka. Ponesite prostirku za spavanje, suđe i sav pribor koji će vašem ljubimcu biti potreban tokom vašeg odmora. Imajte na umu da ćete boraviti u prirodi, što ljubimcima odgojenima u gradu može predstavljati šok. U šumi ima divljači, a u dvorištu naših susjeda slobodno se kreću perad i ostale domaće životinje. Ako vaš pas ima lovačkih sklonosti morat ćete iznimno paziti i ograničiti njegovo kretanje kako ne bi upao u nevolju ili ozlijedio domaće životinje.

 • Ima li komaraca?
  Janka Indir09-03-2015

  U Gorskom kotaru, pa čak i u dolini Kupe, ima znatno manje komaraca nego u nizinama velikih kontinentalnih rijeka ili na moru! Uz to kuća za odmor ima zaštitne mreže postavljene na prozoru blagovaonice kao i na prozorima kupaonica. Tako kućicu možemo prozračivati danju i noću, bez opasnosti od najezde nepoželjnih insekata.

 • Ima li u kući dovoljno suđa i pribora za kuhanje?
  Janka Indir09-03-2015

  Ima! Kuhinja je nova i dobro opremljena. Svo potrebno suđe i pribor za kuhanje dočekat će Vas u kući za odmor.

 • Je li rijeka Kupa pogodna za kupanje?
  Janka Indir09-03-2015

  U goranskom dijelu svojeg toka, rijeka Kupa je plitka, ali brza i hladna rijeka. Ljeti, posebno za vrijeme jakih vrućina Kupa pruža osvježenje i okrepu. U blizini kućice i mjestašca Doluš ima više šljunčanih plitkih mjesta gdje se rijeka može pregaziti, te je moguć odmor i sunčanje uz vodu. Na dubljim mjestima može se i plivati.

  Kupanje na rijeci Kupi, rijeka Kupa - odmor i ribolov

 • Kako plaćamo smještaj?
  Janka Indir09-03-2015

  Cijene i dostupne termine za smještaj u kući za odmor provjerite u kalendaru. Plaćanje se obavlja gotovinom, prvog dana boravka odmah po izdavanju računa.

 

 

Povratak na početnu stranicu